HAN-port

Alle nye AMS-målere kommer med en HAN-port. HAN står for “Home Area Network” og er en egen fysisk utgang som befinner seg på din AMS-strømmåler. Dersom du ønsker kan du koble utstyr til denne porten som kan gi deg tilgang til forbruksdata og mer detaljert informasjon om strømforbruk, spenningsnivå, overskuddskraft og mye mer.

Mange strømmålere står gjerne i et sikringsskap som befinner seg i en trappeoppgang, et teknisk rom eller andre områder der andre personer kan ferdes. Nettselskapet har derfor valgt å holde HAN-porten stengt slik at ingen uvedkommende får tilgang til informasjon om ditt strømforbruk.

Dersom du ønsker å ta i bruk HAN-porten kan du enkelt gjøre dette selv ved å logge deg inn på Min side. Du bruker Bankid. Er det behov for vår RJ-45 modul kan den hentes hos oss eller sendes i posten.  Send mail til firmapost@enida.no eller ring tlf. 51 46 25 01.

Når du har bestilt åpning av HAN-porten overtar du selv ansvaret for at ingen uvedkommende skal få informasjon om ditt strømforbruk via HAN-porten, så dersom strømmåleren står en plass der andre ferdes anbefaler vi at du sikrer skapet med lås.


Strømmåler

På Kamstrupmålerne som vi bruker er det en del informasjon å hente.

Se vedlagt oversikt over muligheter og hvordan du får fram informasjonen.